Anlita målare att måla om sommarstugan

Är det dags att göra något åt sommarstugan? Varför inte spara in tid och anlita en målare som får göra hela eller delar av jobbet. Så är sommarstugan fin när du väl har semester.

Sommarstugan

Det är härligt att ha sin alldeles egna stuga att vara i. Ett sommarparadis att slappna av i. Men som alla byggnader behöver även sommarstugan vårdas: målas, renoveras och tapetseras om. Förutom att även trädgården behöver få sin beskärda del av uppmärksamhet. För många av oss är det rogivande att ta hand om våra fritidshus och att anlita målare uppsala. Klippa gräset, plantera blommor eller måla om köksluckorna. I alla fall om det inte kräver för mycket eller om vi har för många projekt att ta hand om. För att sommarstugan verkligen ska vara din egna plats på jorden att kunna njuta på är det klokt att ibland anlita hjälp. Så att du också är ledig under ledigheten. Har tid för att äta pannkakstårta med barnen eller vänner. Läsa bra böcker och streama serier på Netflix. Bada, paddla och bara promenera i skogen.

Måla om huset utvändigt

Alla hus behöver målas om någon gång emellanåt. Det är viktigt både för att skydda huset och för att det ska vara trevligt att vara där. Du vill ju sköta om ditt fritidshus och att det ser snyggt ut. Hur mycket arbete det innebär beror på vilken slags färg som du använder, hur utsatt huset är för sol och vind, husets storlek och material. Det är stor skillnad mellan att måla om en liten friggebod och en gammal släktgård på 200 kvadratmeter. Det finns många storlekar på sommarstugor. Det är också skillnad på om du behöver göra mycket förarbeta eller bara ta en kvast för att ta bort det sista av slamfärgen (som falu rödfärg). Är fasaden i puts, trä, tegel eller kalksandsten? Vanligaste är ju trähus. Det är dock skillnad på att måla ett timmerhus och ett hus med vanlig panel.

Anlita målare

Har du ett mindre hus med stående panel är det enkelt att måla om huset själv. Särskilt om du använder slamfärg som inte kräver något ansträngande förarbete. Men om du har ett fritidshus som är större än en friggebod eller en mindre attefallare kommer du spara mycket tid genom att låta en professionell målare göra jobbet åt dig – vad kostar en fönsterrenovering? Se till att kontakta målarfirman i tid så att ni hinner samtala igenom projektet. Ska du fortsätta med samma slags färg eller vill du ändra färg eller färgsort? När vill du att arbetet ska vara klart? Tänk på att det är många som vill ha sina hus och stugor målade under våren och sommaren. Därför är det smart att redan under vintern anlita målaren, så att din sommarstuga blir bland de första byggnaderna som firman tar sig an när vädret tillåter det under våren.