Badrumsrenovering för en billigare peng

Badrumsrenoveringar är dyra och kräver stor noggrannhet. Det går att komma billigare undan genom att genomföra en hel badrumsrenovering själv, men har man inte tidigare kunskap kan det vara läskigt och tidskrävande att sätta sig in i det. Kolla vad det skulle kosta dig: badrumsrenovering göteborg pris. Badrum har förståeligt vissa krav som måste uppfyllas då det är ett våtutrymme. Ibland kan det också bara vara att man har tröttnat på sitt nuvarande badrum och vill få ett upplyft. Här kommer tips på hur man kan förnya sitt badrum till en billigare peng.

  1. Måla fogar

Rengör fogarna ordentligt och måla sedan om. Genom att byta färg på fogarna kommer badrummet både kännas mycket fräschare och ge en annan upplevelse av badrummet. Gå från vitt till mörkgrått, eller våga testa en helt ny färg. Det finns speciell fogfärg att köpa i kakelvaruhus.

  1. Måla om väggar, tak och plastmatta

Det vanligaste tipset till alla rum, men därmed också det viktigaste. Ny färg på väggar och tak ger rummet nytt liv. Måla om de målade ytorna i rummet, tänk på att använda målarfärg för våtutrymmen. Har man kakel på väggarna kan man måla om taket i en helt ny färg för att förändra hela rummet. Kakel bör man dock aldrig måla på. Läs nedan tips för att förändra kaklet. Även plastmattor går att måla om. Köp en målarfärg som är anpassad för ändamålet.

  1. Dekaler för att förnya kakel

Har man tröttnat på sitt kakel kan man förnya dessa genom dekaler. Det finns mängder av olika färger och mönster att välja på. Sätt upp på allt kakel i badrummet eller välj ett specifikt område, modernt just nu är att ha annat kakel bakom toaletten än i övriga badrummet.

  1. Byt ut silikon

Silikonfogarna kan bli fula med tiden. Byt ut mot en ny silikonfog och hela badrummet kommer genast kännas mycket fräschare.

  1. Byt inredning

När alla stora ytor är uppfräschade kan man förnya ytterligare genom att byta inredning i badrummet. Allt från smådetaljer som toalettpappershållare, växter och handdukar till att byta ut kommoden. Få gärna in en växt i badrummet. Få saker känns så fräscht och uppiggande som en grön växt.

5.1 Ny spegel

En ny spegel förvandlar rummet. En större spegel får badrummet dessutom att kännas större. Låt spegeln kännas neutral genom att vara enkel, eller få spegeln att sticka ut med en snygg ram.

5.2 Fler skåp och hyllor

Byt ut kommoden eller komplettera med ett nytt skåp eller hylla. Tänk på att badrummet inte ska kännas stökigt, så ha gärna mycket fria ytor. Inred gärna med fina lådor eller askar som småsaker kan förvaras i. Lådor ger ett lyxigt intryck, och man slipper ha lösa småsaker överallt.

5.3 Badrumsporslin

Byt ut toalettsitsen. Testa en ny färg och se hur hela badrummet förvandlas. Endast toalettringen är mycket billigare att köpa ny än en helt ny toalett.

Leave a Reply

Your email address will not be published.